Villás Béla és Borbás Jani nyílt levelei a közösségnek

Villás Béla:

Kedves Testvérem,

Sajnálattal, de egy kellemetlen hírt kell közölnünk a velünk kapcsolatban állókkal, tanítványainkkal, szimpatizánsainkkal.

Egyházunk Főpapja Borbás János közösségünkhöz méltatlan módon járt el, és cselekedett. Olyan szellemi erőkhöz nyúlt és olyan dolgokat kezdett oktatni, amihez sem ereje, sem képessége, sem joga nincs.

Bizalmunkat ezen a napon megvonjuk tőle, szellemi és fizikai szinten minden erőt és képességet megvonunk tőle, és minden oktatási jogot, papi rangot és erőt visszavonunk tőle.

Sajnáljuk ezen döntését, de a közösségünkben működő rend, harmónia és egység mindennél fontosabb.
Minden körülmények között meg kell őriznünk közösségünk tisztaságát és a sötét erők behatolását közösségünkbe. Kétség nincs afelől, hogy itt erről van szó.

Kérünk minden velünk szimpatizálót, valamint közösségünket, sokszoros figyelme legyen a rend, a béke, a szeretet s a megértés útján.

Béke és Szeretet

 

Villás Béla
Árkádia Fényeinek Spirituális Egyházának
Szellemi Vezetője

Borbás János:

Nyílt levél Mesteremnek, Villás Bélának

Azért fordulok ilyen módon Hozzád, mert szeretném elkerülni a rosszindulatú pletykákat, rágalmakat, azokat a híreszteléseket, melyek megcáfolni igyekeznének, hogy Mester és Tanítvány sokévi közös munka után, egymást tisztelve válhat el egymástól. Így viszont a nyilvánosság lehetővé teszi, hogy az ilyenkor felbukkanó hazugságokra fény vetüljön!

Pontosan 8 éve, 2007. okt. 6-án picit félve, de várakozásteljes izgalommal telve léptem be a simai tábor kapuján, önmagamtól azt kérdezve, vajon milyen csodák várnak itt rám. Azóta rengeteget tanultam Tőled és a rajtad keresztül leküldött és általad rendszerbe foglalt tanításokból.

Az átadott rendkívül változatos és értékes anyagokból engem a Rúnák szólítottak meg. Azóta is, immár 7 éve foglakozom, meditálok velük és mostanra gyönyörű megértések sorozatát kaptam meg általuk és róluk, és egy varázslatos utat mutatnak nekem.

Hosszú évek után most értettem meg, amiről sok-sok előadásodban és lelki gyakorlatodon beszéltél: ha a Fény valakin, mint csatornán keresztül a megértést, az utat segítő bölcsességet küld le az anyagba, az nem teheti meg, hogy ne adja azt tovább, mert akkor a tudás ellene fordul.

Köszönettel tartozom Neked, hiszen lehetővé tetted, hogy az Ezoterikus Napon és a Táborban is megoszthassam a fentről kapott tudás egy részét az érdeklődőkkel. Ez a gesztusod egyértelművé tette elfogadásod és támogatásod ebben a témában.

A szikra tüzet vetett és a két előadásnak olyan visszhangja lett, amire még én sem számítottam. A Rúnák – ahogyan a Mágia, a Róvások – titkos, ősi erőket rejtenek, és csak a tiszta szívű keresőnek mutatják meg magukat. Milyen jó, hogy megtanítottál, az erőtől nem félni kell, hanem megismerni, megérteni és magunk mellé állítani azt.

Ez az igazság pillanata az üzenethordozó útján, hiszen tudjuk, hogy minden új tudást, az azt meg nem értők, a maradiság szószólói, az irigyek azonnal támadnak. Régi jól bevált módszerük, hogy ördögöt, fekete mágiát, sötét tanokat kiáltanak, sőt szívesen meg is égetnék az újat hozót, elég, ha Galilei-re vagy Giordano Brunora gondolunk. Világos számunkra, ahogyan ezt Te is tanítod, hogy csak a saját belső sötétségüket vetítik rá az újra. a fényre, sárba akarván tiporni azt.

Tudom, ez az én utam, nekem kell érte megharcolnom, ezért a rosszindulatból, butaságból, féltékenységből eredő, az Egyházunk ellen irányuló támadások megelőzése érdekében lemondok főpapi és egyéb egyházi tisztségeimről, ha valaki támadni akar, az ne a közösség vagy annak szellemi vezetője ellen forduljon, hanem szemtől szembe velem.

Ahogyan Te is megalkottad saját Reiki anyagodat, kiálltál érte és csodát adsz oda vele az embereknek, ezt a személyes példádat követve, most én is megteszem ugyanezt a Rúnáimért. Érzem őket, az erejüket, egyre mélyebben értem az üzenetüket, bölcsességüket és szeretettel adom tovább a bennük foglalt tudást minden érdeklődőnek. Képes és kész vagyok a szembe menni az új tudást elfojtani akarókkal, mindazokkal, akik a megértéshez vezető ’Rúna-utat’ nem tudják elfogadni.

Eljött hát az idő, ami minden mester és tanítvány életében beköszönt, az elválás pillanata. Minden igaz mester munkájának célja és értelme, hogy a tanítvány egyszer kilépjen az ő árnyékából és a saját útján induljon tovább. Így mindenki a maga képességeivel és adottságaival segíti és gazdagítja az Egységet.

Köszönöm, hogy megérezted bennem az erőt, az elszántságot és a szeretetet, mellyel utamat járom és a nekem szóló utolsó tanításodként elvezettél ahhoz a kapuhoz, ami a szabadságba nyílik.

Mindketten tudjuk, hogy a fióka, aki a fészekben éli le életét, nem tölti be feladatát a létezésben, ezért köszönöm, hogy nem próbálod meg levágni szárnyaimat, hogy nem tartasz vissza, hiszen látod, kész vagyok elrugaszkodni és repülni.

Hogy nincs mitől tartanom, ezt támasztják alá a rúnák is.

A 4-es fokozaton kihúzott ’sorsrúnám’ a Jera, amihez ezt az útravalót adtad:
„e rúna a változások rúnája, a változások miket hoz jók és még ettől is jobbak, bőség, gazdagság, problémás ügyek sikeres lezárása….becsületes ember dicsérete…..e rúnától soha nem pártol el a szerencse”

Sok sikert, rengeteg, a harmónia, a fény, szeretetet megélése által önmaga csodájára tudatossá váló tanítványt kívánok Neked és Egyházadnak.
Utamat továbbra is az engem megkereső emberek tanításának, segítésének szentelem, mostantól saját kezembe véve sorsomat, mindig a Fény útját követve.

Borbás János

Reklámok

Villás Béla és Borbás Jani nyílt levelei a közösségnek” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Nagyon meglepett Bélának ez a döntése!
  És nem értem miért beszél többes számban,ez ugyan az amit a HIT Gyülekezetben tesznek(kiátkozás,csak más formában). Én például nem hogy megvonom a bizalmam,hanem nagyon is értékelem János ezen döntését,hogy a fényt nem rejti véka alá és terjeszti. János maga is már egy lámpás,Ő már nem is utazó,hanem Ő maga az út,egy minta,egy példa,akit követni lehet!
  Földi halandó megvonni nem tud, senkitől szellemi és fizikai szinten erőt és képességet , és oktatási jogot. Egy igazi mester arra kéne büszke legyen,hogy tanítványaiból minél több mester kerül ki,sőt ha a tanítvány még föléje emelkedik( Jézusnak is voltak tanító mesterei ),még magasabb szintre jut. Talán ez a,úgynevezett Spirituális Egó,vagy ne tán anyagiakról lenne szó,attól tart hogy megoszlik és kevesebb lesz a bevétele? A tanítvány annak idején megfizette elég becsületesen az oktatást,akkor miért ne terjeszthetné,sőt még azokat is hozzátéve,amiket Ő megélt és megtapasztalt valamint azt a tudást,amit közvetlen az Égiektől és a Felsőbb Énjétől kap!? Egy igazi mester nem azt mondja,hogy Ő tanít! Azt mondja: Én csak emlékeztetlek rá,előhívom azt a tudást ,ami benned van. Már így születünk le,ez belénk van kódolva és ezt csak a Teremtő Atyánk veheti vissza és senki más.
  János kívánom,hogy sok tanulni vágyó vegyen körül és minél több mester kerüljön ki a te tanításod által magasabb szellemi szintre emelkedve.
  Áldott legyen a szív, mely hordozott,
  És áldott legyen a kéz, mely felnevelt
  Legyen áldott eddigi utad,
  És áldott legyen egész életed.
  Legyen áldott Benned a Fény,
  Hogy másoknak is fénye lehess.”
  Kívánom,hogy legyél kitartó és elszánt,kemény mint a kő,
  mert a víz szalad,a kő marad,
  de a kő marad!

  Végúl Vass Albert szavaival üzenem!

  És üzenem mindenkinek,
  testvérnek, rokonnak, idegennek,
  gonosznak, jónak, hűségesnek és alávalónak,
  annak, akit a fájás űz és annak,
  kinek kezéhez vércseppek tapadnak:
  vigyázzatok és imádkozzatok!
  Valahol fönt a magos ég alatt
  mozdulnak már lassan a csillagok
  a víz szalad és csak a kő marad,
  a kő marad.

  Maradnak az igazak és a jók.
  A tiszták és békességesek.
  Erdők, hegyek, tanok és emberek.
  Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

  Likasszák már az égben fönt a rostát
  s a csillagok tengelyét olajozzák
  szorgalmas angyalok.
  És lészen csillagfordulás megint
  és miként hirdeti a Biblia:
  megméretik az embernek fia
  s ki mint vetett, azonképpen arat.
  Mert elfut a víz és csak a kő marad,
  de a kő marad.

  Üdvözlettel ! Kolcsár András

  Kedvelik 2 ember

 2. “Olyan dolgokhoz nyúltál, amelyekhez se erőd, se képességed, se jogod nincs.”
  Nagyon vicces, hogy, bár jóval azután, hogy otthagytam, én is megkaptam e szavakat az én volt “mesteremtől”, aki nem Villás Béla, hanem egy volt tanítványa. Az illetőnek olyannyira nincs egyetlen saját gondolata sem, hogy még saját “megtagadó szövegre” se futotta neki 😀
  Milyen érdekes: a teljesen másra, a “villás nyíl” kifejezésre kerestem rá, mire folyton megjelent ez a weblap, és már tudom is, miért kellett ezt látnom.
  Másolják Villást, mégpedig szolgai módon. A nagy Youtube marketingtől a közösség-szervezésen és Bükkszentkereszten át az ezoterikus napig és a szerzői jogokra hivatkozásig minden szinte 100 %-ban ugyanaz az én volt “mesteremnél” is.
  Mivel Villás képzéseire inkább magához Villáshoz járnak az emberek, így ő -a többi megtartása mellett- áttért egy nálunk kevéssé ismert tanító, könyven leírt képzésének megtartására egy másik tanító lefordított magyarázatival és meditációival kiegészítve. Mindezt copy+paste stílusban, de a saját nevében és a szerzői jogokat is teljesen magának tulajdonítva. Ehhez a képzéshez egyébként egyáltalán nem kell tanító – de így legalább nem olyan nagy gond, ha maga a “mester” sem tanulja meg azt, amit tanít 😉

  Kedvelés

Mesélj, mi van most benned?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s