9 furcsaság Villás Béla szellemi muníciójával kapcsolatban

Villás Béla magánéletét – színes nőügyeit és válását – nem tisztünk elemezni, gerinctelen húzás is volna. Viszont van néhány dolog, ami az általa átadott tudással kapcsolatos, és kételyt ébreszt a tanítványok jelentős részében. Kilenc ezek közül.

1. Villás Béla szerint minden mester hiteltelen.

Hazug csaló, dilettáns tévelygő vagy éppen a sötétség rabja. Mindegy, hogy hazai vagy külföldi szellemi tanítóról van szó, egyelőre még egyet nem tudott MEGNEVEZNI (igen, név szerint említeni), akit tisztelne Immánuel Jézuson kívül. Ítélkezni viszont annál többük fölött sikerült már.  Ilyenkor felmerül a kérdés: lehetséges, hogy Villás Béla az egyetlen hiteles spirituális mester az univerzumban?

2. Aki mesterré válik volt tanítványai közül, azokat kiutálja.

Riválisként tekint azokra a tanítványaira, akik a saját útjukat kezdték járni, és egyre sikeresebbek. Aki követi az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza életét, az jól láthatja, hogy az elmúlt években számos hozzá korábban közelálló embert átkozott ki (vonta meg tőlük a bizalmat), akik közül sokan ma is szeretettel, becsülettel végzik munkájukat szellemi berkekben. A legutóbbi ilyen eset egykori főpapjának, Borbás Jánosnak elűzése, ami tavaly októberben alaposan felkavarta a közösség életét. (Érdekesség: noha Jánost nyílt levélben tagadta meg, később a közösség előtt soha nem beszélt az okokról. Mondhatnánk, hogy kettejük ügye, de a nyílt leveleken keresztül az egész közösség bevonódott, és ettől a két embertől tanult éveken át mindenki, ezért a mi ügyünk is, ami a színfalak mögött történt.)

3. Állítja, hogy az örök, forrásenergiából származó tudásra emlékeztet minket, mégis a hatalom és a tudás megvonásával fenyegetőzik.

Elképzelted már, hogy ha gyermekedet megtanítod biciklizni, írni és olvasni, hogyan tudod elvenni tőle ezt a tudást, ha már nem szívesen segíted ezt a csemetét? A tudás, amelyre Villás Béla és a többi mester megtanít téged, már a tiéd, ő legfeljebb segít emlékezni. Hogyan is vehetné el mindezt tőled, csak mert – ó, hatalmas spirituális egó – megharagudott épp rád?

4. Béla gyakran sajátítja ki a tudást, amit “vett”, de ő maga senkinek sem fizet jogdíjat.

A mester gyakran hangoztatja, hogy a világ mely sarkában vásárolt magának tudást, amelyet azóta sajátjaként használ… és ad tovább. Árul pénzért. Béla felszentelt papjai kötelesek minden bevételük 10 százalékát leadni az egyháznak, és a szellemi vezető óriási patáliát csap, ha a jogdíj – a hivatalosan is jogvédett anyagaira – nem érkezik meg. Ehhez képest furcsa anomália, hogy maga Villás Béla senkinek sem fizet jogdíjat: még a modern Esszénus  Egyháznak sem, amelynek vezetője az angyalkommunikáció tanfolyam anyagát kidolgozta, vagy a RAI reiki csoportnak, amelytől az egyetemes reiki anyagát átvette. Ha már spirituális MLM-céget működtetünk, miért nem tesszük ezt fait módon, saját forrásaink felé is tisztelettel adózva? Persze valószínűleg azért, mert a többi mester “értéktelen”, lásd 1-es pont…

5. Béla előadásaiban rengeteg rasszista, antiszemita, homofób, nőgyűlölő kijelentés és rengeteg általánosítás hangzik el.

A mester valószínűleg nincs tudatában ezeknek, de érdekes figyelni rájuk, mert veszélyes agymosási kísérletek. Megdöbbentő, mikor arról beszél, hogy a fekete és fehér bőrű ember közös gyermeke nem csak “csúnya”, de gyökértelen, beteg és elveszett is. Hogy az eltérő kultúrák és rasszok tagjainak frigye a vér és a szellemcsalád megcsúfolása. Hogy a franciák, az amerikaiak, a szlávok keverék népség, igazi spirituális küldetés nélkül. Hogy a zsidók – és figyeld meg, mindig elmondja, hogy nincs baja velük, sőt tiszteli őket, ami már gyanús – Jahve sötét aspektusát imádják, és Izsák egy sötét angyal által született, az első mesterséges megtermékenyítés során, és egy tál lencséért eladná testvérét a legtöbb zsidó. Gyakran beszél arról, hogy a homoszexuális emberek megszállás alatt vannak, a homoszexualitás nem természetes (majd egy alkalommal elmeséli, hogy mikor egyik kakasa a másik kakast hágta, kilőtte őket, mert ilyen ocsmányságot ő nem tűr a tanyáján), és vonja kétségbe homoszexuális embertestvéreink tisztaságát (miközben 2015 nyarától az Árkádia – talán üzleti megfontolásból – engedi az egynemű párok házasságát). Persze, más általánosításoktól sem riad vissza: hirdeti például, hogy a zöld szemű ember csalfa, velejéig gonosz és kihasznál mindenkit. Különös véletlen, hogy ez a felismerés azután született meg benne, hogy szakított vele a felesége melletti másik kedvese, Laura, akitől nem sokkal korábban született meg legkisebb, ma már 3 esztendős gyermeke. Vajon milyen személyes csalódások lehetnek a többi előítélete mögött?

6. Gyakran kaphatjuk Bélát félművelt, megalapozatlan, tájékozatlan kijelentéseken egyébként is.

Az természetes, hogy egy spirituális tanító egy sor olyan dologról beszél, ami a többség számára ellenőrizhetetlen. Béla ugyanakkor szeret nagy magabiztosan a “tudós bácsik” dolgairól is szólni. Ő már tudja, hogy zsidó ember nem fertőződik AIDS-szel és zsidó orvos nem veti magát alá kemoterápiának, hogy az indiai többférjű kasztok nőtagjai kéjvágyból élnek fivérekkel egyetlen férj helyett, nem pedig azért, mert a szülők eladták egy egész családnak (mindez az ember több partner iránti egyidejű fogékonyságát hivatott bizonyítani, de persze ebben sincs vágyvezérelt gondolkozásmód).  A tudomány mellett a történelem és az irodalom világában is hasonló tájékozott, igaz, az előbbi szerinte minden esetben hazugság, az utóbbi meg “nem élő, valós dolog, nem tudsz a szemébe nézni a könyvnek”.

7. Érdekes, fejlődést ennek ellenére Villás Bélánál sem látsz.

Bár tapasztalatait kizárólag az életből nyeri, sok újat nem igazán hallasz tőle. Ha meghallgatsz egy 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös előadást Bélától, nem sok új információval leszel gazdagabb. Remek szónok, ezt meg kell adni, de még a viccei sem változtak az elmúlt évek során, hát még ő maga… holott fejlődésnek, új megértéseknek mindig volna helyük. Vajon nem unja még, hogy mindig ugyanazokat a paneleket mondja el mindig? Ami nem fejlődik, az megfeneklik, és előbb-utóbbi hanyatlani kezd.

8.  Nem tudjuk, miért nem vállal már gyógyítást Villás Béla igazándiból.

Azt hihetnénk, azért, mert Béla ma már nem halat akar adni a népnek, hanem megtanítaná őket inkább halászni, hadd gyógyítsa magát mindenki a tőle megszerzett – és jogdíjak által többszörösen is megfizetett – tudással. Ugyanakkor viszont Béla sokat beszél arról, hogy egykor rezidens gyógyító volt, és miféle csodákat vitt véghez Immánuel Jézus nevében. hol vannak ezek a csodák ma, és miért nem tud a korábbiakról – Bélán kívül – senki?

9. Egyenrangú párbeszédre, konstruktív kritikára se élőben, se az interneten nincs lehetőség.

Béla azt tanítja, hogy nem több a tanítványainál, legfeljebb néhány dologban előttük jár az úton. Ennek ellenére csak a dicséretet veszi örömmel: a kritikát, még ha segítő szándékú is, elutasítja. Ledorongolja az előadásán nem a szája íze szerint kérdezőket, nem válaszol a levelekre (erre még büszke is), nem elérhető telefonon, a hivatalos Árkádia internetes felületeken le van tiltva a kommentelési lehetőség. Hiába mondja, hogy az előadások és tanfolyamok során személyesen megkereshető és “bárki a szemébe nézhet”, a valóságban ez a kilométeres sorbanállások utáni 2-3 perc beszélgetés nem elegendő az egyenrangú dialógushoz, ahogyan 500 fős papi csoportok képzése esetén sincs lehetőség bizalmas emberi kommunikációra.  Mi lehet ennek az oka amellett, hogy a sok ember egyszerre még több pénzt hoz a konyhára? Ahol nincs helye kritikának, ellenvéleménynek, ott nem rend van, hanem diktatúra, nem egész-ség, hanem fél-elem, és nem fény, hanem sötétség.

Advertisements

9 furcsaság Villás Béla szellemi muníciójával kapcsolatban” bejegyzéshez 77 hozzászólás

 1. Amúgy valaki észre vette, hogy az öreg egy komplett előadást letöröltetett a csatornájáról…

  Budapest előadás, röviden.

  Kérdező: “Elátkozott egy barátom, hogy lehet ez?”
  Öreg : “Kedves testvérem, ha a te barátod tudna átkozni, akkor MILLÁRDOS LENNE. Gondolom nem az!”

  Micsoda?!?!? Ne zavarítsál már meg 🙂

  Milyen válasz ez, Magyarország egyetlen hiteles (hihi) mesterétől ?!?!?!

  Öreg, te tudsz átkozni?! Milliárdos vagy? Nem fér a fejembe, hogyan lehet ilyen valaszt adni…

  Kellemetlen nagyon…!

  Lassan fogadást lehet kötni, mikor mondja ki hamarabb, a biznisz, pénz, milliárdos szavakat….

  Kedvelés

 2. köszönöm “Fekete Péter”-nek és “Tabajdi Zoltán”-nak a hozzászólásokat.
  Ahogy nyílik az ember szeme észreveszi a dolgait…

  Fekete Péter légy szíves ha tudsz még konkrétat hogy miből lett a papi anyag vagy is honnan lett össze ollózva kérlek írj könyv neveket. Köszönöm előre is.

  Kedvelés

 3. Az öreg szlogenje..

  “Ha úgy érzed, itt a helyed, ne hagyd Magad lebeszélni senkinek!

  Ha viszont úgy érzed, nincs itt a helyed, az Úristenre kérlek, ne hagyd Magad rábeszélni!”

  A szlogen szó jelentése magyarul: jelmondat. A reklám-szakirodalom szerint: „A szlogen szó a kelta nyelvből eredeztethető, jelentése: »pusztába kiáltott szó.«”

  Szlogeneket, jelszavakat használnak különböző csoportok, érdekszférák arra, hogy hosszú magyarázkodások helyett, vagy mellett, egy-egy találó mondattal mintegy azonnali hatást érjenek el, egy pillanat alatt meggyőzővé váljanak, az emberek lehetőleg kívánságaik szerint cselekedjenek, kövessék őket, higgyenek nekik, vásároljanak, álljanak melléjük.

  Kedvelés

 4. Nekem az volt “furcsa” (nagyon nevetek) amikor papi képzésen (ott voltam személyesen akkor még Lellén volt azt mondta a “Balaton – Baál atom testvérem nagy szent hely direkt vagyunk itt” stb. most meg Pesten van biztos nem azért.. 😀 $$$$ ) oda adja a géniuszokat és azt mondta hozzájuk (ordibálva) írom szó szerint: “Akinek nincsen beaktiválva az összes géniusz az nem méltó az életre!” és senki nem szólt rá az még rosszabb volt! Azonnal le kellet volna ordibálni.. de volt még több furcsaság is, nem kezdek regényt írni.

  Nem tudja valaki hogy fel tette e neki valaki kérdésben a kamera előtt valamikor is hogy Borbás Janival mi lett, ha már ő nyílt levélben tagadja meg tőle a bizalmat, de nyíltan nem lehet kérdezni sőt tabu téma hogy mi történt pontosan (nagyon korrekt) és ha igen hol lelhető fel.(link)

  Kedvelés

 5. h**p://arkadiafenyei.hu/tisztelt-spiritualitast-kereso.html

  “Arra kérlek kedves látogatója honlapunknak, légy igazán éber és kritikus minden csodát kínálóval szemben. És ez alól ne legyünk mi sem kivételek.

  Nézz meg minden dicsekvőt, éli-e, birtokolja-e, használja-e, uralja-e azt az erőt, azt a minőséget, mellyel dicsekszik.”

  Néha elolvashatná az öreg, ami a honlapjan van.. mondjuk a tévézés helyett 🙂

  Volt már valaki kritikus az öreggel?

  A válasz minden esetben a következő:
  “-Nézzétek! Egy újabb spirituális testvérünk, akinek rendben van az élete, és a máséval foglalkozik!”

  Ilyenkor a szurkoló közönség nevet.
  Holott nem vicces. Nem gondolnak bele, hogy egyenrangú párbeszédre esély sincs.
  Kritikára főleg nem! Itt kérem diktatúra van! Szépen nevetsz a vicceken, tapsiloksz, leadod az adományt és kuss.
  Kérdezni csak a vámpírokról, meg a vérfarkasokról lehet 🙂

  Más:

  A legutóbbi “megértésében” véleményem szerint logikai bukfenc van.
  A “minden csapda”, megértésére gondolok. Egy szép naplemente az csapda, egy gyönyörű madár az csapda, a lágy szellő egy csapda…

  Ugyanakkor, amikor épp másik haknit ad elő akkor ez mind Isten!
  Hogy van ez öreg?!

  Pont ilyen ellentmodásokkal van tele a TE bibliád, amiből olyan jól megélsz öreg!

  Kedvelés

  1. Igen , keresztbe-kasul mond dolgokat , no meg a külföldön dolgozó, meg az itt maradt magyar is mind koldus és szegény, és csak szar lehet az élete……hát nem,Ebben óriásit téved , sőt csak téved.A net és a tv szerintem is csak duma nála, rengeteg olyxan dolgoz idéz,mond, ami Avatara és az Enigmás fiúk állítása lehet , azért arra is kiváncsi lennék, hogy az enigmatv-s fiúkról mi a véleményetek, elképesztő lexikális tudást látok náluk, de ez a hozomazenergiátegyiptpmból-párizsból és átadom…nekem furcsa, ráadásul ha jól tudom, ők is egyházban nyomják….hát::::::::::::::::::::::::

   Kedvelés

 6. I. Az Isten prófétái

  1. Mit jelent ez a meghatározás, hogy “próféta”, kiket neveztek így, és miért volt rájuk szükség?

  Prófétának nevezték azokat az embereket, akiket Istent kiválasztott arra, hogy az Ő eszközei és üzenetének továbbítói legyenek az emberek között (5 Móz 18:18).
  Kezdetben Isten közvetlenül és személyesen találkozott és beszélt az emberrel.
  Ez a közvetlen kapcsolat azonban megszűnt a bűn miatt, majd ennek növekedésével pedig mindig jobban elmélyült az a távolság, ami Isten és az ember között keletkezett (Ésa 59:2, 2 Móz 33:20).
  A bűn okozta szakadék miatt Isten csak közvetett módon érintkezhetett az emberrel.
  A természet világa által, az angyalok szolgálata által, a főpapok szolgálatának közvetítése által, különös esetekben pedig álom által (Róm 1:20, Zsolt 19:2, – Zsid 1:14, – 2 Móz 28:30, 4 Móz 27:21, 1 Sám 28:6, – Jób 33:14-17, 4 Móz 12:6).
  Isten azonban szükségesnek látta, hogy legyen egy közvetlen és konkrét kapcsolat biztosítva, amely minden ember számára elérhető.
  Ezt a közvetlenebb kapcsolatot a próféták szolgálata által valósította meg Isten.
  2. Milyen konkrét feladatokat bízott Isten az általa választott prófétákra?

  Általuk ismerhetjük meg a megváltás tervének egy-egy részletét, vagyis bepillantást ad Isten rajtuk keresztül a jövő eseményeibe (Ám 3:7, Ésa 42:9).
  Elmondják nekünk, hogy mit vár el Isten az embertől a jelenben (Mik 6:6-8).
  Isten nem hagy bizonytalanságban bennünket az akaratát illetően.
  A próféták feladata az is, hogy leleplezzék a bűnt, rámutassanak arra, ha elfordultunk Istentől (2 Sám 12:1, 7).
  De az eltévelyedett állapotunkból való kiutat is a prófétái által mondta el és mutatta meg Isten (Jel 3:18).
  A próféták feladatához tartozott az is, hogy a már korábban adott isteni kinyilatkoztatásokat újra elmondják és felelevenítsék annak üzenetét Isten népe előtt (Jer 23:28, 2 Tim 3:16-17).
  Mivel az ember mindent elmondhat Istennek imáiban, ezért a próféták azzal lettek megbízva, hogy az Isten válaszából közöljék mindazt, amit Isten jónak látott kinyilatkoztatni rajtuk keresztül.
  3. Milyen embereket választott ki Isten a prófétai szolgálatra, és milyen módon kellett továbbadniuk az Istentől kapott üzenetet?

  Ennek a feladatnak az elvégzésére minden esetben csak szent életű embereket választott ki, akiknek különböző módon kellett továbbadniuk az Istentől kapott üzenetet (2 Pét 1:21).
  Többnyire csak élőszóban kellett elmondani kortársaik számára, amit Isten rájuk bízott.
  Ezek az üzenetek általában nem kerültek bele az általunk ismert kanonikus, szent iratokba.
  Voltak viszont olyan esetek is, amikor le kellett írni a kapott üzenetet, mert Isten a későbbi korok számára is fontosnak tartotta a kinyilatkoztatott üzenetet, vagy az eseménnyel kapcsolatos tanulságot.
  Az ilyen módon adott isteni üzenetek lettek a Biblia kánonjában összegyűjtve Isten Szentlelkének a késztetésére (Ésa 34:16).
  Nagyon ritka esetben előfordult az is, hogy semmilyen módon nem közölhették azt, amit Isten mondott vagy mutatott nekik (Jel 10:4).
  Ezekben az esetekben csak a próféta számára akart Isten valamit elmondani és érthetővé tenni.
  4. Biztos lehetett-e a kiválasztott személy abban, hogy őt az Isten hívta el erre a szolgálatra?

  Amikor Isten kiválasztja eszközeit a prófétai szolgálatra, akkor Isten személyre szabottan előkészíti, elhívja és szolgálatuk alatt félreérthetetlenül vezeti őket.
  Az elhívás olyan meggyőző erővel történik, és a próféta számára teljesen elegendő bizonyítékkal, hogy teljesen biztos lehet abban, hogy az Isten választotta ki és hívta el (Ám 7:14-15, Ésa 6:6-9/a).
  II. A próféták ellenőrzése

  1. Mire szólít fel bennünket Isten arra az esetre vonatkozóan, ha valaki azzal az igénnyel lép az emberek elé, hogy ő az Isten prófétája?

  Isten nagyon határozottan figyelmeztet bennünket, hogy ne higgyünk minden prófétának, hanem próbáljuk meg őket a Szentírás mérlegén! (1 Ján 4:1).
  Azt kell megpróbálni, hogy Istentől lettek-e küldve, vagy nem (Jer 14:14).
  Mert a hamis próféta tévelygéseket hirdet, azon igyekszik, hogy hazugságaival megtévessze és becsapja még a választottakat is (Jer 29:8-9, Mt 24:24).
  Mert a hazugság hírnökei mindig lerontani igyekeznek az Istentől küldött igaz próféták munkáját és hitelét (Jer 28. fej.).
  2. Hányféle módon lehet és kell megvizsgálni azokat, akik Isten prófétáinak mondják magukat?

  Az igaz próféta egyik ismertető jele az, hogy mindig beteljesedik az, amit megjövendöl (Jer 28:9, 5 Móz 18:21-22).
  Bizonyos korlátok között azonban sátáni ihletésre is meg lehet jelenteni a jövő egyes történéseit (1 Sám 28:18-19).
  Jézus szerint a gonosztévők is tudnak prófétálni, akiknek semmi közük sincs Jézushoz (Mt 7:22-23).
  Az igaz próféta üzenetének mindig összhangban kell lennie a korábban adott kinyilatkoztatásokkal (Ésa 8:20, 1 Kor 14:32).
  Mivel Istennél “nincs változás, vagy a változásnak árnyéka”, ezért a Tőle származó kinyilatkoztatások között sem lehet ellentmondás (Jak 1:17).
  A közös forrásból, vagyis a Szentlélektől származó kinyilatkoztatások mindig összhangban vannak egymással.
  Döntő jelentőségű az igaz próféta mellett még az is, hogy mit mond a Messiásról, a világ Megváltójáról (1 Jn 4:1-3).
  Az Isten Lelkétől való ihletés csalhatatlan bizonyítékának tekinthető az a tény, ahogy Jézusról beszél és tanít a próféta.
  Jézus személye, Isten-ember volta az isteni kinyilatkoztatás legmélységesebb titkai közé tartozik, amit csak a Szentlélek által lehet tisztán megérteni és tanítani (Mt 16:15-17, 1 Kor 2:11/b, 12:3).
  Ugyanakkor az Istentől származó tanítás mindig jó gyümölcsöt terem az emberek életében (Mt 7:15-16).
  A Lélek gyümölcseinek jelenléte először is a próféta életében kell látható legyen, hiszen Isten mindig szent életű embereket választott ki erre a szolgálatra (Gal 5:22, 2 Pét 1:21/b).
  Ezeknek a gyümölcsöknek viszont azok életében is ott kell lenni, akik a próféta üzenetét Istentől ihletett kinyilatkoztatásnak tartják, és ezért ahhoz szabják életüket.
  3. Mi az a nagyon szigorú alapelv, amit Isten következetesen alkalmaz prófétáinak kiválasztásánál, és a nekik adott megbízatásnál?

  Rendkívül fontos szempont a próféta megvizsgálásakor az, hogy Isten sohasem dolgozik együtt Sátánnal és az ő eszközeivel (2 Kor 6:15).
  A próféta tehát vagy teljesen Istentől ihletett szolga, vagy teljesen Sátán eszköze, itt ugyanis nincs közbenső megoldás.
  “Ez a munka vagy az Istené, vagy pedig nem az övé. Isten semmit sem cselekszik közösen Sátánnal… Ebben a tekintetben nem létezik felemás munka. A bizonyságtételek vagy Isten Lelkétől származnak, vagy pedig az ördögtől” (5 Test 671,2).
  III. A hamis próféták

  1. Jézusnak ez a figyelmeztetése miért mondható különösen aktuálisnak számunkra?

  Mert a végidő egyik jele az, hogy “hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is” (Mt 24:24).
  Jézus szerint a kegyesség látszatát mutatva teszik ezt, “juhoknak ruhájában jönnek hozzátok, és belül ragadozó farkasok” (Mt 7:15).
  A juhok ruhájára való utalás több dologra szeretné irányítani a figyelmünket:
  Jelentheti azt, hogy a juhok szelídlelkűségének látszatával közelednek hozzánk.
  A juhok ruhája nem más, mint Isten Bárányának ruhája, Jézus Krisztus igazsága, amit kész nekünk adni, – ezek az emberek tehát azt a látszatot keltik, mintha Krisztus igazságába öltözöttek lennének (Jel 19:8).
  Jézus szerint csak a gyümölcseik alapján lehet az igaz prófétáktól megkülönböztetve felismerni őket.
  2. Mik azok a gyümölcsök, amik alapján különbséget lehet tenni, és egyértelműen fel lehet ismerni a hamis prófétát?

  Jézus a legerősebb jellemvonásukra hívja fel a figyelmünket, ezek az emberek a lelkük mélyén “belül ragadozó farkasok” (Mt 7:15/b).
  A ragadozó lelkület mindenképpen egy rosszindulatú, gonosz és ártó szándékot fejez ki, vagyis ahol ezek az emberek megjelennek, ott a rombolás és a pusztítás munkáját végzik.
  Ha valaki Krisztus Egyházát bármilyen módon is rombolja, akkor Isten ragadozó farkasnak vagy hamis prófétának minősíti.
  Pál apostol pedig azt mondja ezekről a gonosz farkasokról, hogy “nem kedveznek a nyájnak”, vagyis nem gondozni és táplálni akarják a nyájat, hanem csak élősködni belőlük (Csel 20:28)
  A másik ismertető jelük, vagyis gyümölcsük szerint pedig elhitetni és megtéveszteni akarják az embereket.
  “Mert sokan jönnek majd az én nevemben… és sokakat elhitetnek” (Mt 24:5).
  “Mert… hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is”(Mt 24:24).
  3. Mire számíthatnak a hamis próféták, Isten milyen megítélésben részesíti őket?

  Jézus jelképes nyelvezetében a következő kijelentést adja: “Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik”, vagyis a második halál ítéletében részesül (Mt 7:19, Jel 21:27, 20:15).
  Az Igében nagyon sokféle módon int és óv bennünket Isten a hamisság mindenféle formájától.
  “Jaj azoknak, akik hamisságot gondolnak… és végrehajtják azt” (Mik 2:1).
  “Aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az” (Lk 16:9/b).
  “Távozzatok el én tőlem mindnyájan, kik hamisságot cselekesztek!” (Lk 13:27).
  “Ha hamisságra néztem volna szívemben, meg nem hallgatott volna az én Uram” (Zsolt 66:18).
  “Álljon el a hamisságtól minden, aki Krisztus nevét vallja!” (2 Tim 2:19/b).

  Kedvelés

 7. Ez az ember,egy komlett elmebeteg.Azon csodálkozom,hy nem nagyobb az orra mint amilyen,annyit hazudott már össze.Tévelyeg,a metafizizika útvesztőjében,és azt gondolom,sosem találja meg a helyes irányt.Alulművelt hazug,bölcselkedő.
  Ovasni kéne béla,sokat,de ha valódi.mestereket hallgatsz az arra elelgendő,hogy feleszmélj.
  Ajánlom figyelmedbe Dr.László András,René Geno,Konfúciúsz írásait.

  Kedvelés

Mesélj, mi van most benned?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s