9 furcsaság Villás Béla szellemi muníciójával kapcsolatban

Villás Béla magánéletét – színes nőügyeit és válását – nem tisztünk elemezni, gerinctelen húzás is volna. Viszont van néhány dolog, ami az általa átadott tudással kapcsolatos, és kételyt ébreszt a tanítványok jelentős részében. Kilenc ezek közül.

1. Villás Béla szerint minden mester hiteltelen.

Hazug csaló, dilettáns tévelygő vagy éppen a sötétség rabja. Mindegy, hogy hazai vagy külföldi szellemi tanítóról van szó, egyelőre még egyet nem tudott MEGNEVEZNI (igen, név szerint említeni), akit tisztelne Immánuel Jézuson kívül. Ítélkezni viszont annál többük fölött sikerült már.  Ilyenkor felmerül a kérdés: lehetséges, hogy Villás Béla az egyetlen hiteles spirituális mester az univerzumban?

2. Aki mesterré válik volt tanítványai közül, azokat kiutálja.

Riválisként tekint azokra a tanítványaira, akik a saját útjukat kezdték járni, és egyre sikeresebbek. Aki követi az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza életét, az jól láthatja, hogy az elmúlt években számos hozzá korábban közelálló embert átkozott ki (vonta meg tőlük a bizalmat), akik közül sokan ma is szeretettel, becsülettel végzik munkájukat szellemi berkekben. A legutóbbi ilyen eset egykori főpapjának, Borbás Jánosnak elűzése, ami tavaly októberben alaposan felkavarta a közösség életét. (Érdekesség: noha Jánost nyílt levélben tagadta meg, később a közösség előtt soha nem beszélt az okokról. Mondhatnánk, hogy kettejük ügye, de a nyílt leveleken keresztül az egész közösség bevonódott, és ettől a két embertől tanult éveken át mindenki, ezért a mi ügyünk is, ami a színfalak mögött történt.)

3. Állítja, hogy az örök, forrásenergiából származó tudásra emlékeztet minket, mégis a hatalom és a tudás megvonásával fenyegetőzik.

Elképzelted már, hogy ha gyermekedet megtanítod biciklizni, írni és olvasni, hogyan tudod elvenni tőle ezt a tudást, ha már nem szívesen segíted ezt a csemetét? A tudás, amelyre Villás Béla és a többi mester megtanít téged, már a tiéd, ő legfeljebb segít emlékezni. Hogyan is vehetné el mindezt tőled, csak mert – ó, hatalmas spirituális egó – megharagudott épp rád?

4. Béla gyakran sajátítja ki a tudást, amit “vett”, de ő maga senkinek sem fizet jogdíjat.

A mester gyakran hangoztatja, hogy a világ mely sarkában vásárolt magának tudást, amelyet azóta sajátjaként használ… és ad tovább. Árul pénzért. Béla felszentelt papjai kötelesek minden bevételük 10 százalékát leadni az egyháznak, és a szellemi vezető óriási patáliát csap, ha a jogdíj – a hivatalosan is jogvédett anyagaira – nem érkezik meg. Ehhez képest furcsa anomália, hogy maga Villás Béla senkinek sem fizet jogdíjat: még a modern Esszénus  Egyháznak sem, amelynek vezetője az angyalkommunikáció tanfolyam anyagát kidolgozta, vagy a RAI reiki csoportnak, amelytől az egyetemes reiki anyagát átvette. Ha már spirituális MLM-céget működtetünk, miért nem tesszük ezt fait módon, saját forrásaink felé is tisztelettel adózva? Persze valószínűleg azért, mert a többi mester “értéktelen”, lásd 1-es pont…

5. Béla előadásaiban rengeteg rasszista, antiszemita, homofób, nőgyűlölő kijelentés és rengeteg általánosítás hangzik el.

A mester valószínűleg nincs tudatában ezeknek, de érdekes figyelni rájuk, mert veszélyes agymosási kísérletek. Megdöbbentő, mikor arról beszél, hogy a fekete és fehér bőrű ember közös gyermeke nem csak “csúnya”, de gyökértelen, beteg és elveszett is. Hogy az eltérő kultúrák és rasszok tagjainak frigye a vér és a szellemcsalád megcsúfolása. Hogy a franciák, az amerikaiak, a szlávok keverék népség, igazi spirituális küldetés nélkül. Hogy a zsidók – és figyeld meg, mindig elmondja, hogy nincs baja velük, sőt tiszteli őket, ami már gyanús – Jahve sötét aspektusát imádják, és Izsák egy sötét angyal által született, az első mesterséges megtermékenyítés során, és egy tál lencséért eladná testvérét a legtöbb zsidó. Gyakran beszél arról, hogy a homoszexuális emberek megszállás alatt vannak, a homoszexualitás nem természetes (majd egy alkalommal elmeséli, hogy mikor egyik kakasa a másik kakast hágta, kilőtte őket, mert ilyen ocsmányságot ő nem tűr a tanyáján), és vonja kétségbe homoszexuális embertestvéreink tisztaságát (miközben 2015 nyarától az Árkádia – talán üzleti megfontolásból – engedi az egynemű párok házasságát). Persze, más általánosításoktól sem riad vissza: hirdeti például, hogy a zöld szemű ember csalfa, velejéig gonosz és kihasznál mindenkit. Különös véletlen, hogy ez a felismerés azután született meg benne, hogy szakított vele a felesége melletti másik kedvese, Laura, akitől nem sokkal korábban született meg legkisebb, ma már 3 esztendős gyermeke. Vajon milyen személyes csalódások lehetnek a többi előítélete mögött?

6. Gyakran kaphatjuk Bélát félművelt, megalapozatlan, tájékozatlan kijelentéseken egyébként is.

Az természetes, hogy egy spirituális tanító egy sor olyan dologról beszél, ami a többség számára ellenőrizhetetlen. Béla ugyanakkor szeret nagy magabiztosan a “tudós bácsik” dolgairól is szólni. Ő már tudja, hogy zsidó ember nem fertőződik AIDS-szel és zsidó orvos nem veti magát alá kemoterápiának, hogy az indiai többférjű kasztok nőtagjai kéjvágyból élnek fivérekkel egyetlen férj helyett, nem pedig azért, mert a szülők eladták egy egész családnak (mindez az ember több partner iránti egyidejű fogékonyságát hivatott bizonyítani, de persze ebben sincs vágyvezérelt gondolkozásmód).  A tudomány mellett a történelem és az irodalom világában is hasonló tájékozott, igaz, az előbbi szerinte minden esetben hazugság, az utóbbi meg “nem élő, valós dolog, nem tudsz a szemébe nézni a könyvnek”.

7. Érdekes, fejlődést ennek ellenére Villás Bélánál sem látsz.

Bár tapasztalatait kizárólag az életből nyeri, sok újat nem igazán hallasz tőle. Ha meghallgatsz egy 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös előadást Bélától, nem sok új információval leszel gazdagabb. Remek szónok, ezt meg kell adni, de még a viccei sem változtak az elmúlt évek során, hát még ő maga… holott fejlődésnek, új megértéseknek mindig volna helyük. Vajon nem unja még, hogy mindig ugyanazokat a paneleket mondja el mindig? Ami nem fejlődik, az megfeneklik, és előbb-utóbbi hanyatlani kezd.

8.  Nem tudjuk, miért nem vállal már gyógyítást Villás Béla igazándiból.

Azt hihetnénk, azért, mert Béla ma már nem halat akar adni a népnek, hanem megtanítaná őket inkább halászni, hadd gyógyítsa magát mindenki a tőle megszerzett – és jogdíjak által többszörösen is megfizetett – tudással. Ugyanakkor viszont Béla sokat beszél arról, hogy egykor rezidens gyógyító volt, és miféle csodákat vitt véghez Immánuel Jézus nevében. hol vannak ezek a csodák ma, és miért nem tud a korábbiakról – Bélán kívül – senki?

9. Egyenrangú párbeszédre, konstruktív kritikára se élőben, se az interneten nincs lehetőség.

Béla azt tanítja, hogy nem több a tanítványainál, legfeljebb néhány dologban előttük jár az úton. Ennek ellenére csak a dicséretet veszi örömmel: a kritikát, még ha segítő szándékú is, elutasítja. Ledorongolja az előadásán nem a szája íze szerint kérdezőket, nem válaszol a levelekre (erre még büszke is), nem elérhető telefonon, a hivatalos Árkádia internetes felületeken le van tiltva a kommentelési lehetőség. Hiába mondja, hogy az előadások és tanfolyamok során személyesen megkereshető és “bárki a szemébe nézhet”, a valóságban ez a kilométeres sorbanállások utáni 2-3 perc beszélgetés nem elegendő az egyenrangú dialógushoz, ahogyan 500 fős papi csoportok képzése esetén sincs lehetőség bizalmas emberi kommunikációra.  Mi lehet ennek az oka amellett, hogy a sok ember egyszerre még több pénzt hoz a konyhára? Ahol nincs helye kritikának, ellenvéleménynek, ott nem rend van, hanem diktatúra, nem egész-ség, hanem fél-elem, és nem fény, hanem sötétség.

Reklámok

9 furcsaság Villás Béla szellemi muníciójával kapcsolatban” bejegyzéshez 647 hozzászólás

 1. Opinion
  BUSINESS
  Property tax overhaul? Backers of initiative deliver signatures for California’s 2020 ballot
  A proposed overhaul of Proposition 13 may be headed for the November ballot. If it passes it could hike tax bills for businesses throughout California by billions of dollars

  Amazon.com Inc. is in the running to acquire Landmark Theaters, a move that would vault the e-commerce giant into the brick-and-mortar cinema industry.
  Amazon in running to acquire landmark movie chain
  Walmart raised its financial outlook for the year after beating Wall Street’s expectations for the quarter and seeing the strongest growth in more than a decade in sales at established stores.
  Walmart sees sales rise at stores and online, raises outlook
  LATEST HEADLINES
  The 10,107-square-foot Irvine Cove home, built in 1994, has never been on the market.
  Laguna Beach mansion selling for $14 million created by designer of Qatar palace
  Worries over global economic growth slammed technology stocks, copper and crude oil Wednesday, and U.S. retailers took a drubbing after Macy’s reported weaker sales.
  Stocks tumble as investors fret about China’s growth
  Elon Musk may face an uphill battle with his proposal to take Tesla Inc. private with financing from Saudi Arabia.
  Elon Musk may face a national security review in a Tesla-Saudi deal
  ECONOMY
  It’s a golf-themed community
  Irvine developer bringing 53 townhomes to Whittier golf course
  It’s a golf-themed community
  Million-dollar cities: 28 in Los Angeles, Orange counties have median home prices above that mark
  Listen! KABC’s McIntyre, columnist Lansner discuss housing affordability
  Where are California’s most ‘affordable’ homes? Check out this map!
  REAL ESTATE
  The Los Angeles City Planning Commission voted in support of the development of a 114-unit complex at 16161 West Ventura Boulevard.
  Despite controversy, Encino multi-family residential building plan moves forward
  The Los Angeles City Planning Commission voted in support of the development of a 114-unit complex at 16161 West Ventura Boulevard.
  LA leaders back parcel tax proposal aimed at stopping polluted stormwater from flowing into the ocean
  Why home renovations could get more expensive this year
  Valley housing prices skyrocket to record highs
  JOBS
  About 7,000 of Disney’s 30,000 employees are not represented by unions.
  Disneyland raises hourly minimum wage for non-union workers: $13.90 then $15.75 in January
  About 7,000 of Disney’s 30,000 employees are not represented by unions.
  Why do bosses pay new hires better than loyal staffers?
  California firefighters: nation’s largest force, No. 2 in pay
  Southern California pay rising 3.3% a year by this measurement
  RETAIL
  Dog Haus, a Pasadena-based restaurant chain known for its gourmet hot dogs and sausages, is about to unveil a new eatery in the Rose Bowl.
  What’s new at the Rose Bowl in time for UCLA football
  Dog Haus, a Pasadena-based restaurant chain known for its gourmet hot dogs and sausages, is…
  What grocery shoppers want: Low prices, one-stop shopping
  Move over Two-Buck Chuck: Target debuts $5 California Roots wine
  LAX changes the way Uber and Lyft do business at the airport
  Live Traffic Map
  Weather
  Corrections
  About Us
  About Us
  Contact Us
  Southern California News Group
  Digital First Media
  Work With Us
  Company Store
  Newspapers in Education
  Advertising Sections
  Autos
  Classified
  Jobs
  Real Estate Ads
  Weekly Ads
  Local Ads
  Readers Choice
  Special Sections
  How To Advertise
  Place a Classified Ad
  Media Kit
  Advertising Inquiry
  Advertising Contact Info
  How to Find Us on Other Platforms
  Mobile Apps
  Newsletter Signup
  e-Edition
  Breaking News Alerts
  Site Map
  RSS
  Customer Service
  Subscriber Services
  Subscribe
  Reader Rewards
  Share Your News
  Partners
  The Cannifornian
  SoCal Prep Legends
  Monster
  Copyright
  Privacy Policy
  Cookie Policy
  Arbitration
  Powered by WordPress.com VIP
  Southern California News Group
  Digital First Media

  Kedvelés

 2. 😀 Hááát itt vélemény- és szólásszabadság van, kérem 😉 És az azoknak is jár, akik a jogaik gyakorlásában másokat akadályozni kívánnak 😉
  Szóval ez egy eléggé vicces oldal 😉

  Azért az érdekes, miért trollkodik itt valaki. Mert egy igaz tanítóról nyilván leperegnek az igaztalan vádak és kritikák. A jogosakat meg maga is beismeri és javítja a hibákat, nem ? 😉 Szóval aligha szorul ilyesfajta “védelemre”. Ha meg nem igaz tanító, akkor pláne kár a gőzért…
  Az a helyzet, hogy még a ledestruktívabb szekták is nagyon odafigyelnek arra, hogy a tagjaik nyilvánosan egy pozitív arcot mutassanak, kulturált legyen a megjelenésük, udvariasak legyenek, stb. Mert leginkább ezek alapján ítélik meg az emberek az egész közösséget.
  Szóval, akkor a netes trollkodás vajon használ az Árkádiának? Vagy az emberek inkább azt mondják, hogy “köszi, de trollokhoz nem kívánok csatlakozni” ?

  Kedvelés

 3. Igen! Én sem értem!Ha tényleg Villás egy igazi tanító lenne,akkor nem kéne semmi ilyenhez folyamodni.
  De valójába Villásnak vaj van a füle mögöttt.Tudjátok olyan ez mint amikor megjelent A.J Christian.Az ég is harsogot, az emberek tömegesen jártak az előadásaira,tanfolymaira.Elkezdett felkapott lenni.A táboraiba rendszeresen kikezdte a nő és lány tanítványokat sexuálisan (megisfektette őket).Minden tábor lakó tudta!Nagyon sokan össze törve mentek haza a történtek után.De ez semmi!Több hozzáértő (psyhológusok is ) utána néztett a Krisztián gyereknek.Mire kiderült hogy konkrétan mögötte van egy szakemberekből álló team csapat, akik megírják tananyagot A.J-nek, ő meg csak megtanulja, és elmondja.Ez A.J.Christian(aki maga Jézus).

  Villásnál is ugyan ez a helyzet!!!!Biztos,hogy mögötte is van egy csomó eltusolt sex-ügy.Amihez még jön a pénz mosás!!!Na ez az amit nem akarnak,hogy kiderüljön.Persze a haverja Dr.Őrlős Gábor(ügyvéd) védi a fény seggét!!! 🙂
  (EZT ÉN ÍRTAM AZ IGAZI Igazmondójuhász) OLVASSÁTOK EL!!!

  Kedvelés

 4. Nem ártana figyelembe venni azt a nagyon egyszerű szabályt, hogy a gondolataink teremtő erővel bírnak.
  Természetesen jogos szóvá tenni a negatívumokat, hangot adni a csalódásnak, és ez pont egy erre való oldal, de kár ezeket pörgetni, inkább azon célszerű gondolkozni, amit az életünkben akarunk, hogy megjelenjen, és nem azon, amit nem akarunk 😉 Ezt meg is lehet tanulni – részben erről szól a spiritualitás.
  Mindenben van pozitívum is, amiből lehet tanulni. Nem könnyű belátni, de az életét igazából mindenki maga alakítja és ő maga a felelős érte.

  Van az a mondás, hogy “Muszáj botrányoknak lenni, de jaj annak, aki megbotránkoztat.”
  Az ilyen embereket pozitív módon is fel fel lehet fogni: szükség van rájuk, bevállalták az elkövető szerepét és az azzal járó igen súlyos karmikus következményeket. Cserébe a 3P-ért (Pénz, Presztízs, Punci 😉 ) Én is találkoztam ilyesmivel, és persze, hogy ott is a csinosabb hölgyek tűntek el leggyorsabban a közösségből – jó okkal 😉

  Én mindenesetre azért írogatok ide, hogy aki csalódott, az azért még ne dobja az egész spiritualitást a kukába: lehet tanulni is a történtekből és más, valós utat választani!

  Szerintem érdemes megnézni a “Szcientológia és a hit börtöne” c. filmet. Nagyon tanulságos, mert aki képes objektív módon odafigyelni (vagyis nem csak a negatívumokra), annak lejön sokminden arról, hogy ez az egész rendszer hogy működik, és hogy akár nagyon intelligens emberek is hogyan esnek ilyen primitív csapdába. Arra is rávilágít a film, hogy miért olyan fontos az egyházi státusz, hogyan lehet pszichológia trükkökkel jó sok pénzt lehúzni emberekről, ingyen vagy olcsón dolgoztatni őket, felhasználni őket egymás ellen, stb.
  Számomra úgy tűnik, Villás ennek a szisztémának egy felhigított verzióját alkalmazza, az én volt “mesterem” meg az ő módszerét másolta le szolgai módon.
  A filmből az is kiderül, hogy nem arról van szó, hogy teljesen hülyeségekkel etetik az embereket, hanem tényleg vannak benne hasznos dolgok, csakhogy az egész úgy van felépítve, hogy a beígért szellemi szabadságnak éppen az ellenkezőjét valósítsa meg, amíg az adott személy olyan mélyre nem süllyed, hogy elege lesz az egészből.

  Troll: Ha valakit tényleg érdekelnek az itt fellelhető érdemi információk, az bizony alighanem végig fogja pörgetni az egész oldalt és ki fogja bogarászni a számára hasznos információkat még akkor is ha ezer pornóregény vagy egyéb “hasznos” idézetet szúr ide be valaki. És a trollkodás aligha arról győzi meg, hogy Villás követői intelligens személyek, vagy hogy vele kapcsolatba kerülni lenni pozitív módon hat a személyiségre 😉

  Kedvelés

 5. Amugy meg olyan butuskak vagytok.

  Pontosan tudja mindenki ki hozta letre az oldalt.

  Mindenhol fent van az elerhetosege… facebook, email, telefon…

  Meg kell kerni, hogy TILTSAK KI A TROLLOKAT 🙂

  EZ FELHABORITO 🙂

  Kedvelés

 6. Te pista ahogy elnezem a munkassagodat…

  -eloszor tisztitasokat kuldozgetsz
  -utana szimplan atkokat 🙂

  szerintem inkabb keresd fel belat megint, csak meg tudjatok beszelni azt a sok benned levo feszultseget 🙂

  Kedvelés

 7. Árkádia Fényeinek Dumaegyháza.

  Duma, duma, duma.. Ontja a RENDSZER a ‘papokat’, ‘reiki mestereket’, ‘szellemgyógyászokat’, s mi végre?
  Több ezer ember, s évek óta ugyanabban a gödörben, mint fizikai mint szellemi síkon felszentelt papként….

  ‘Tudásuk hatlamas’, erejük nincs…

  Az öreg hangoztatka hogy nem gyógyít, valóban így van, csak dumál… amilyen a rendszer feje..olyan az alatvalók minnő sége is…

  Kedvelés

Mesélj, mi van most benned?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s